søndag 11. april 2010

Fahrenheit 911

Vi har fått i bloggoppgave å skrive litt om dokumentarfilmen Fahrenheit 911. Desverre fikk jeg ikke med første eller siste del, og har derfor ikke hele sammenhengen, noe som hadde vært praktisk. Uansett, kort fortalt er dette en film som handler om George W. Bush og hans eventuelle sammarbeid med Bin Laden familien.

George W. Bush blir fremstilt som "the bad guy". Michael Moor vil ha frem sannheten frem. Han graver seg ned i hauger med sjult materiale som regjeringen har holdt tilbake. Her kommer det fram at Bush kan ha hatt samarbeid med Bin Laden famielien både før og etter 11. september. '


Når vi kommer til om det er en dokumentarfilm eller ei, så kan man tenkte seg om to ganger før man svarer. Den går under sjangeren dokumentar, men det er mer en kritikk av den amerikanske regjering. Der kommer en del informasjon ut, som regjeringen har prøvd å holde sjult. Dette setter dem i et dårlig lys.

Måten filmen er klipt på setter Bush i et dårlig lys. Det er lett å fremstille noen dårlig hvis man stokker om på en heldelse. Ting som blir sagt kan bli brukt i en annen sammenheng, og dette merket jeg ganske ofte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar